Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Æresmedlem Kaare André Kopperud er død

11.12.2015
Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at æresmedlem Kaare André Kopperud er død, 94 år gammel.

​(Minneordene fortsetter under bildet)

Kaare web død.jpg
HEDERSMANN: Fra utdelingen av Hedersprisen i 2011 som gikk til Sjømannskoret.

 
Kopperud var i hele sitt liv en særdeles ivrig forkjemper for den norske sjømann generelt og krigsseilerne spesielt. Det var derfor fullt fortjent at Kopperud i 2006 mottok Sjømannsprisen for sin livslange og betydelige innsats for den norske sjømann og sjømannsstand. Prisen deles ut av A. Wilhelmsen Foundation og var en av mange hedersbevisninger Kopperud mottok opp gjennom årene. Han var dessuten Ridder av St. Olavs orden.
 
Kaare André Kopperud jobbet i over tyve år med Safety og Security om bord i cruiseskip og var i flere tiår en sentral og markant ambassadør for Norsk Sjøoffisersforbund. Som et bevis på hans innsats ble forbundet hederspris for første gang delt ut i Vera og Kaare André Kopperuds navn i 1996. Symptomatisk nok gikk prisen til Magne Misje som var programansvarlig for NRKs dokumentarserie om krigsseilerne, Evig heder.
 
Kaare Kopperud arbeidet i Utenrikstjenesten i over 40 år. Fra denne tiden huskes han kanskje best som legendarisk generalkonsul i Rotterdam. Kaare André Kopperud har også vært kriminalkonstabel i Oslo politikammer, og han har forfattet over tretti bøker og temahefter.
 
Vi lyser fred over Kaare André Kopperuds minne. En hedersmann av ypperste sort har gått bort.
 
På vegne av Norsk Sjøoffisersforbund,
direktør, sjøkaptein Hans Sande