Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

NOR-oppgjøret i havn

05.12.2018
Norsk Sjøoffisersforbund og Norges Rederiforbund har kommet til enighet om hovedoppgjøret for offshore-service fartøy, samt ferger i utenriksfart (Color Line) innen fristens utløp hos Riksmekleren. Partene er enig om en ramme for offshore-service for 2018 på 2,8 %. For ferger i utenriksfart og for kabelfartøy endte oppgjøret på 3 %.

«Først og fremst vil jeg understreke at dette er et godt oppgjør for begge parter. Sjøfolkene har i flere år vist moderasjon, og det var på tide at vi fikk et oppgjør som ga våre medlemmer en reell lønnsvekst. Alt i alt kan vi ikke si annet enn at vi er fornøyd med resultatet», sier Hans Sande, Administrerende Direktør i Norsk Sjøoffisersforbund.

Etter to dager med forhandlinger fant partene en løsning som begge kunne si seg enig i. De tre siste årene har endt med reallønnsnedgang i forhandlingene.
Partene kom til enighet like før fristens utløp onsdag kveld. Ved forhandlingenes start var det knyttet stor spenning til om man kunne komme til enighet. Etter intense drakamper, der begge parter måtte gi og ta endte man med en avtale begge enes om.
For flere detaljer, last ned og les protokollen:  Protokoll NOR-oppgjøret 2018.pdfProtokoll NOR-oppgjøret 2018.pdf
Kontaktinformasjon:
Hans Sande, Administrerende direktør          Jens Folland, Seniorrådgiver for politikk,                                                                                     samfunnskontakt og kommunikasjon
Tlf: 916 16 994                                                  Tlf: 958 12 369
E-post. Hans.sande@sjooff.no                           E-post: jens.folland@sjooff.no