Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Medlemskap ved permittering og arbeidsledighet

Ikke få hull i sikkerhetsnettet selv om du bytter jobb eller er arbeidssøkende!
Du trenger ikke være i jobb for å være medlem!
I usikre tider; som arbeidssøkende, ved vikariater eller midlertidige ansettelser, er et fagforeningsmedlemskap viktigere enn noen sinne. Da har du du tillitsvalgte, rådgivere, eksperter og jurister i ryggen dersom du skulle ha spørsmål om rettigheter,  lønn og ansettelse.
 
Du trenger ikke SEILE for å være medlem!
Husk at du ikke behøver å være seilende for å stå som yrkesaktivt medlem i Norsk Sjøoffisersforbund. Så lenge du jobber i maritim sektor,  er det store fordeler med å videreføre et fullt medlemskap i Norsk Sjøoffisersforbund! 
 
Når bør jeg melde meg ut?
Vi anbefaler at opprettholder medlemskapet ditt så lenge som mulig, særlig hvis du er arbeidssøkende eller har planer om fortsette å seile.  Ikke meld deg ut av Norsk Sjøoffisersforbund før du eventuelt har fått deg fast stilling i land der det er naturlig å melde seg over i en landbasert fagforening.  
Redusert kontingent
Så lenge du er i jobb – enten det er om bord eller ikke -  bør du opprettholde «yrkesaktivt medlemskap» i NSOF. Kontingenten er kr 380  i måneden. 
 
Hvis du får betydelig redusert inntekt på grunn av arbeidsledighet, kan du søke om redusert kontingent.  Du må søke skriftlig og forbundet kan kreve nødvendig dokumentasjon før vedtak fattes. Den reduserte kontingenten er 80 kroner per måned.
  
Ikke-yrkesaktivt medlemskap
Bare hvis du går av med pensjon eller blir varig trygdet, kan du søke om «ikke yrkesaktivt medlemskap». Dersom du ønsker å endre ditt medlemskap grunnet andre forhold, som for eksempel ved midlertidig arbeidsledighet e.l.,, må du søke om yrkesaktivt medlemskap med redusert kontingent. Se over.
 
Be om faktura
Dersom du har blitt trukket kontingent gjennom arbeidsgiver, må du være ekstra påpasselig i forbindelse med jobbytte, arbeidsledighet eller permittering. Ta kontakt med oss for å betale kontingent over bank straks du ikke lenger trekkes kontingent gjennom arbeidsgiver,  så unngår du å få regning senere. 
 
Kontakt oss hvis du har spørsmål: