Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Ukesinfo - NSOFs nyhetsbrev

13.04.2018
Ukesinfo er Norsk Sjøoffisersforbunds ukentlige nyhetstjeneste til tillitsvalgte og medlemmer. Vanligvis sendes den ut hver fredag ettermiddag.
 
Ukesinfo 07 fredag 15. februar.
 
Medlemsmøte Tromsø 130219 web.jpg
Det første medlemsmøtet gikk av stabelen onsdag
Møtet ble åpnet av adm. dir. Hans Sande og deretter ble det holdt en orientering om alle medlemsfordeler som følger med et medlemskap i NSOF.
Sintef presenterte så den ferske rapporten som viser det store potensialet skipsfarten har i nord. Norsk Sjøoffisersforbunds nye programerklæring ble også lagt fram før det var tid for en politisk sekvens. Tema her var blant annet norske lønns- og arbeidsvilkår, rammevilkår og utfordringer i forbindelse med anbud og bemanning.
Den faglige delen ble avsluttet med et foredrag om beredskap, søk og redning i arktiske strøk – SARiNOR.
Det på alle måter vellykkede arrangementet ble avsluttet med utdeling av hedersmerke til de i landsdelen som har vært medlem i 25 år.
Dagen etter medlemsmøtet ble det avholdt styremøte.
13. mai inviterer styret til et lignende arrangementer i Ålesund. Senere står Stavanger og Sandefjord for tur.

Maritimt utval og Røe Isaksen 110219 web.jpg
GJESTER HOS NÆRINGSMINISTEREN: Etter møtet inviterte næringsminister Torbjørn Røe Isaksen LOs maritime utvalg på middag i regjeringens representasjonsbolig.
 

Uformelt møte med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen

LOs maritime utvalg hadde mandag møte med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, statssekretær Daniel Bjarmann-Simonsen og ledelsen i Næringsdepartementet.
LOs maritime utvalg ledes av Peggy Hessen Følsvik, som er LOs første nestleder. Fra NSOF deltok styreleder Øystein Torp, adm. dir. Hans Sande og seniorrådgiver Jens Folland.
Intensjonen med møtet var å informere, men også se på løsninger partene kan komme frem til i fellesskap. NSOF kom med innspill rundt sikkerhet i ferge- og lokalfart, tilskuddsordningen for sjøfolk, norske lønns- og arbeidsvilkår og maritim kompetanse.
– Møtet var veldig nyttig. Det var enighet om å ha flere møter i litt uformelle omgivelser for å se på muligheter og løsninger fremover, sier adm. dir. Hans Sande.
 
Fiskebåt 19 web.jpg
GODE TIDER: Fiskebåts årsmøte var preget av optimisme. Fra venstre står Erlend Hanssen (NSF), Ulf Brekke (Dnmf), Trond Dyb (NSOF) og Ann Jorun Olsen (NSF).

 

Årsmøte i Fiskebåt

Rådgiver Trond Dyb deltok tirsdag og onsdag på årsmøtet til Fiskebåt (havfiskeflåtens organisasjon) som fant sted i Oslo. Møtet samlet rundt 500 deltakere med fiskeriminister Harald Tom Nesvik i spissen.
– Nesvik opplyste at han i vår vil legge fram en stortingsmelding om et framtidig kvotesystem. Han varslet også tiltak mot kriminalitet i næringen, sier Trond Dyb til Ukesinfo.
Styreleder Jonny Berfjord kunne ved møtets åpning opplyse at fiskerinæringens eksportverdi nå er på nesten 100 milliarder kroner.
 

Ledig stilling som skole- og ungdomskontakt

Har du noe fartstid som navigatør/offiser i sertifikatpliktig stilling? Interesse for maritim utdanning og for norske sjøfolks karrieremuligheter og vilkår? Ønske om en spennende stilling ved siden av jobben til sjøs? Da er det deg vi vil ha med på laget som ny skole- og ungdomskontakt!
Les mer HER.
 

Vårens tillitsvalgtkurs går av stabelen 1.-4. april

Forbundets tillitsvalgtkurs gjennomføres mandag 1. til torsdag 4. april. Kurset er lagt opp for å dekke de behov for kunnskap en tillitsvalgt har i sitt verv. Medlemmer som kan tenke seg å stille til valg som tillitsvalgt kan også melde seg på.
Kurset starter mandag kl 12.00 på Maritimt Hus. Innføring i og øvelse i forhandlingsteknikk vil være hovedtemaet denne dagen.
Etter lunsj dag to fortsetter tillitsvalgtkurset om bord på Color Line hvor blant annet forbundets hovedavtaler og overenskomster gjennomgås. Skipsarbeidsloven, skipssikkerhetsloven og tillitsvalgtmappa blir også et tema på kurset.
Meld deg på og les mer HER.
 

Nærmer seg påmeldingsfrist for nærskipskonferansen

Sjømannsorganisasjonene inviterer til nærskipsfartskonferanse for syvende gang. I år går arrangementet av stabelen på Clarion Hotel Admiral i Bergen 11.-12. mars.
Temaer på konferansen er framtiden, teknologisk utvikling og felles utfordringer.
Konferansen, reise og opphold er gratis for alle yrkesaktive medlemmer som seiler på tariffavtale knyttet til Kystrederiene.
Les mer og meld deg på HER.
 

Søk om støtte fra «Kølafondet»

Sjøfolk med lang fartstid kan søke om støtte fra «Kølafondet».
Les mer HER.

 
 


Verveflyer 2018_2 web.jpg

Storstilt vervekonkurranse

Norsk Sjøoffisersforbund har lansert en storstilt vervekampanje med flotte premier!
For hvert eneste medlem du verver får du fire flaxlodd. For hvert femte medlem kan du velge mellom flotte premier. Premiene du kan velge mellom er:
·         JBL Exstreme vannreistent bærbar høyttaler
·         iPad Wifi 32 GB
·         Bose Quiet Comfort 35 hodetelefoner
·         Samsung Gear S3 Classic Smartklokke
Les mer HER.

Nytt fra maritim næring

Høyesterett: Norge kan straffe EU-fiskere som tar snøkrabbe ved Svalbard.
Les mer HER.
Fiskeflåten mer miljøvennlig.
Les mer HER.
10 personer omkom på norske næringsfartøy i 2018.
Les mer HER.
Nytt cruiseskip inn i NIS.
Les mer HER.