Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Ukesinfo - NSOFs nyhetsbrev

13.09.2013
Ukesinfo er Norsk Sjøoffisersforbunds ukentlige nyhetstjeneste til tillitsvalgte og medlemmer. Vanligvis sendes den ut hver fredag ettermiddag. Logg deg på og gå til "min side" for å melde deg av eller på som abonnent til Ukesinfo.
1217
Collage 230317 web.jpg
Mæland: – Vil ikke gjøre NIS til bekvemmelighetsflagg
Sjømannsorganisasjonene var torsdag i møte med blant andre statsrådene Monica Mæland og Per Sandberg fra Nærings- og fiskeridepartementet i forbindelse med sjømannsorganisasjonenes krav om utredning av norske lønns- og arbeidsbetingelser og forskriftsendring for utenlandsk ferjetrafikk.
Mæland var krystallklar på at hun ikke ville risikere at Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS) blir et bekvemmelighetsflagg.
Næringsminister Monica Mæland sa på sin side at hun forholder seg til Fartsområdeutvalgets innstilling fra 2014, med mindre hun mottar nye signaler fra Fartsområdeutvalget eller at det oppstår utilsiktede virkninger som et resultat av forskriftsendringen. Sjømannsorganisasjonene vil ta initiativ til å samle Fartsområdeutvalget og drøfte saken på nytt.
Les mer HER.
1 sjekk web.jpg
Overrakte gave til Krigsseilerregisteret
Norsk Sjøoffisersforbund bevilger 125.000 kroner til Krigsseilerregisteret.
Direktør, sjøkaptein Hans Sande overrakte gaven til direktør Audun Myhre i Stiftelsen Arkivet under en sammenkomst i Maritimt Hus i ettermiddag.
– Flott at Sjøoffisersforbundet på denne måten er med på å hedre krigsseilerne, sa Myrhe under overrekkelsen.
Han kunne fortelle at det nå er over 18.000 registrerte krigsseilere i registeret.
Om kort tid kommer det film om arrangementet på www.facebook.com/sjooff. Det kommer også fyldig reportasje i neste utgave av Maritim Logg.
 
Webcadet – hva mener du?
Referansegruppen til Webcadet møtes torsdag neste uke for en statusoppdatering og gjennomgang av erfaringer med Webcadet så langt. Vi oppfordrer alle medlemmer som har meninger om hva som er bra og hva som bør endres ved Webcadet å sende oss sine innspill slik at den digitale kadettboken kan bli best mulig. Rådgiver Trond Løfgren sitter i referansegruppen. Send dine innspill til ham på e-post trond.lofgren@sjooff.no.
 
Ny og utvidet tillitsvalgtskurs
Forbundets utvidede tillitsvalgtkurs gjennomføres mandag til torsdag 24.-27. april.
Kurset er lagt opp for å dekke de behov for kunnskap en tillitsvalgt har i sitt verv. Kurset er også åpent for medlemmer som kan tenke seg å stille til valg som tillitsvalgt.
Kurset starter mandag kl 13.00 på Maritimt Hus med en innføring i regnskapsforståelse i forbindelse med lokale forhandlinger. Vi har bedt regnskaps- og revisorfirmaet BDO gå enda mer i dybden på dette i år, etter gode tilbakemeldinger fra de tillitsvalgte i fjor.
På dag to blir det kurs i forhandlingsteknikk i regi av studieforbundet AOF.
Etter lunsj dag to fortsetter tillitsvalgtkurset om bord på «Color Magic», hvor blant annet forbundets hovedavtaler og overenskomster gjennomgås. Skipsarbeidsloven, skipssikkerhetsloven og tillitsvalgtmappa blir også et tema på kurset.
– Vi håper og tror at kurset vil være en god arena for læring, erfaringsutveksling og nettverksbygging, sier rådgiver Trond Løfgren til Ukesinfo. Med seg på konferansen har han også kolleger og juridisk ekspertise.
Meld deg på HER.
 
Oversikt over andre kurs og konferanser
Merk deg også datoer for andre planlagte kurs og konferanser:
·         29. – 31. mai: Samling for hovedtillitsvalgte.
·         18. – 19. oktober: Sjøoffiserskonferansen 2017.
·         24. – 25. oktober: Regelverkskurs pluss «Skipsførers ansvar».
·         7. – 9. november: Tillitsvalgtkurs.
·         24. – 26. november: SKU-samling.
(Endringer kan forekomme).
Påmelding vil bli åpnet i god tid før de respektive arrangement finner sted.
 
Eget lag under vårens vakreste eventyr
Norsk Sjøoffisersforbund ønsker å stille lag på Holmenkollstafetten 13. mai. Både styre og administrasjon stiller mannsterke, men det er fortsatt noen plasser ledig på den 14 etapper lange stafetten. Medlemmer inviteres derfor til å melde seg på etter prinsippet «førstemann til mølla».
– Du trenger ikke å være noen Martin Johnsrud Sundby for å bli med. Det er det sosiale som står i høysetet. Etter løpet har vi selvfølgelig en sammenkomst, sier viseadministrerende direktør, Anders Hansson til Ukesinfo.
Meld deg på HER.