Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Ukesinfo - NSOFs nyhetsbrev

13.09.2013
Ukesinfo er Norsk Sjøoffisersforbunds ukentlige nyhetstjeneste til tillitsvalgte og medlemmer. Vanligvis sendes den ut hver fredag ettermiddag. Logg deg på og gå til "min side" for å melde deg av eller på som abonnent til Ukesinfo.
0717
streikebilde historisk web.jpg
Still opp og vis din støtte - politisk markering foran Stortinget onsdag
Onsdag 22. februar kl 1100-1300 blir det en politisk markering på Eidsvolls plass, foran Stortinget. Arrangører er Norsk Sjøoffisersforbund, Det norske maskinistforbund og Norsk Sjømannsforbund.
Utgangspunktet for markeringen er regjeringens forslag om endringer i forskriften om fartsområdebegrensing på punktet om passasjerskip registrert i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS). I samme tidsrom – fra elleve til ett - gjennomfører sjømannsforbundene en lovlig politisk streik i Color Line. Les mer om forslaget HER.
Vis din støtte! Endringer og oppmykninger i NIS-regelverket angår direkte eller indirekte alle sjøfolk langs kysten og på sokkelen. Still opp du også, og vis stortingspolitikerne at norske sjøfolk står samlet. Vi dekker inntil 2 000 kroner i reisekostnader.
NB: Får å få refundert utgiftene og utlevert reiseregning: Kontakt forbundets ansatte under markeringen eller henvend deg i resepsjonen i Maritimt Hus.
 
Meget positive tilbakemeldinger på nærskipskonferansen
Medlemskonferansen «Vi er alle i samme båt» for sjøfolk ansatte i rederier tilknyttet Kystrederiene (tidligere Fraktefartøyenes Rederiforening) gikk av stabelen på Kielferga tirsdag til torsdag.
- Tilbakemeldingene er udelt positive – både fra medlemmene selv og fra Kystrederiene, sier ansvarlig for konferansen, Leif Ivar Bakke, til Ukesinfo.
Deltakerne var gjennom alt fra politisk paneldebatt til foredrag om en havbruksnæring i sterk vekst, oppdateringer fra Sjøfartsdirektoratet og nye regler i Maritime Labour Convention (MLC).
Det kommer fyldig reportasje fra konferansen i neste utgave av Maritim Logg.
 
Fiskebåt 2017 Dyb web.jpg
TREKLØVER: Fra venstre Ulf Brekke, Dnmf, Trond Dyb, NSOF og Ann Jorunn Olsen, NSF.
 
Optimismen blomstrer i havfiskeflåten
Fiskebåt, som organiserer rederiene i havfiskeflåten, avholdt årsmøte i Oslo onsdag. For andre år på rad ble det satt deltakerrekord, og det var så vidt de rundt 400 frammøtte fikk plass i konferansesalen. Deltakelsen gjenspeiler den store optimismen som hersker i fiskerinæringen.
Både statsminister Erna Solberg og fiskeriminister Per Sandberg understreket fiskerinæringens betydning for norsk økonomi.
Fra sjømannsorganisasjonene deltok Ulf Brekke, DNMF, Trond Dyb, NSOF og Ann Jorunn Olsen, NSF.
 
130217 web.jpg
FULL KONTROLL: Harald Åge Weines (til venstre) og Olav Støbakk fant regnskapet i sin skjønneste orden.
Kontrollkomiteen gjennomgikk regnskap
Norsk Sjøoffisersforbunds kontrollkomité var mandag og tirsdag i Maritimt Hus for å gjennomgå forbundets regnskap og bilag. Kontrollkomiteen gjennomgår regnskapene hvert år og etter fullført arbeid sender de sin rapport til styret.
 
Stor spennvidde på Ungdomskonferansen 2017
Programmet for Ungdomskonferansen 2017 er nå klart. Hovedtemaer for dagen er
·         Hva skjer i maritim næring?
·         Ny teknologi, nye muligheter
·         Utdanning og karriere.
Konferansen går av stabelen 29. mars på høgskolen i Haugesund fra 13.00 til 18.00. Middag og nettverksbygging på hotell Scandic Maritim fra kl. 19.00.
Arrangementet er primært rettet mot studenter som går på høgskolen i Haugesund og fagskolene i Bergen, Austevoll og Karmsund, men er også åpen for kadetter og yngre medlemmer i nærmiljøet.
Meld deg på hos din lokale SKU-representant innen 14. mars!
 
Oversikt over andre kurs og konferanser
Merk deg allerede nå også datoer for andre planlagte kurs og konferanser:
·         19. - 21. april: Tillitsvalgtkurs.
·         29. – 31. mai: Samling for hovedtillitsvalgte.
·         18. – 19. oktober: Sjøoffiserskonferansen 2017.
·         24. – 25. oktober: Regelverkskurs pluss «Skipsførers ansvar».
·         7. – 9. november: Tillitsvalgtkurs.
·         24. – 26. november: SKU-samling.
(Endringer kan forekomme).
Påmelding vil bli åpnet i god tid før de respektive arrangement finner sted.