Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Ukesinfo - NSOFs nyhetsbrev

13.09.2013
Ukesinfo er Norsk Sjøoffisersforbunds ukentlige nyhetstjeneste til tillitsvalgte og medlemmer. Vanligvis sendes den ut hver fredag ettermiddag.
 0818
 
1 Sande Hans Haugesundkonferansen 2018 web.jpg
SKAPTE DEBATT: Adm. dir., sjøkaptein Hans Sande var blant foredragsholderne under Haugesundkonferansen forleden. I etterkant av innlegget har sysselsettingen av norske sjøfolk kommet høyt på dagsorden.
 

- Målrettet politikk for å sikre likeverdige konkurranseforhold virker

Ferske tall som viser antall norske sjøfolk som berøres av refusjonsordninger vokser i NIS og minker i NOR. Totalt var det registrert 8353 norske sjøfolk i NOR og 1336 i NIS.
- Dette er ikke en totaloversikt over sjøfolk i de to registrene, for det er sjøfolk som jobber på NIS- og NOR-skip som ikke er en del av tilskuddsordningen, opplyser seniorrådgiver, Lars Inge Vatnem i Sjøfartsdirektoratet.
- Det er positivt at vi ved å få likeverdige refusjonsordninger på NIS har greid å opprettholde sysselsetningen på nivå med 2014-2015, sier adm. dir., sjøkaptein Hans Sande.
- Spesielt positivt er det at man klarer å opprettholde flerbruksskipene og man ser at Deep sea kommer inn med 462 personer. Når det gjelder nedgangen for offshoreflåten i NOR så skyldes det hovedsakelig at det er et stort antall skip i opplag, 25 % av de skipene som ligger i opplag er NOR-skip.
- Alt i alt så er det positivt å konstatere at en målrettet politikk for å sikre likeverdige konkurransevilkår for norske sjøfolk på NOR og NIS virker. Man skulle selvfølgelig ønske at veksten kom i NOR-registeret da dette ville medført enda høyere sysselsetning, men internasjonalt er det vanskelig å konkurrerer på NOR-vilkår. Det faktum at NIS fanger en del opp hindrer at man går fra NOR til utenlandsk flagg hvor det ikke er refusjonsordninger for norske sjøfolk.
Sande mener området som bør prioriteres nå er at man gir offshore servicefartøy en fullverdig refusjonsordning. Det vil si at man fjerner taket på ordningen.
Les mer HER.
 
0818 web.jpg
STORFORNØYDE: Fra venstre Asgeir Olsen (kokekyndig matros), Dag Egel Økland (skipsførerer) og Kim-Arne Nilsen (motorpasser) gir konferansen «Vi er alle i samme båt» toppkarakter.
 

Ny vellykket nærskipsfartskonferanse

Nærskipsfartskonferansen 2018 gikk av stabelen på Kielferga mandag til onsdag. En stor grad av optimisme preget konferansen, som får meget gode tilbakemeldinger fra deltakerne.
Konferansen samlet medlemmer fra alle de tre sjømannsorganisasjonene.
Det kommer bred reportasje fra konferansen i førstkommende utgave av Maritim Logg.
 

Du trenger bare én innboforsikring!

Du som har LOFavør Kollektiv hjemforsikring som en del av medlemskapet ditt, kan si opp den innboforsikringen du hadde fra før. Du behøver ikke vente til forfall.
Kollektiv hjem er Norges beste innboforsikring. Du har derfor ikke behov for en annen innboforsikring på samme adresse. Du har fått forsikringsvilkårene i posten sammen med det nye medlemskortet ditt hvis du har forsikringen i medlemskapet.
 
Trykk her for å si opp den gamle innboforsikringen din. Hvis det er noe du lurer på før du sier opp, kontakter du ditt lokale Sparebank1-kontor, eller ringer LOfavør medlemstelefon på 41606600.
 

Tillitsvalgt, eller lyst til å bli? Bli med på kurs!

Forbundets tillitsvalgtkurs finner sted tirsdag til fredag 24.–27. april i Maritimt Hus og om bord i Color Fantasy. Kurset er lagt opp for å dekke de behov for kunnskap en tillitsvalgt har i sitt verv. Ferske tillitsvalgte prioriteres. Medlemmer som kan tenke seg å stille til valg som tillitsvalgt kan også melde seg på.
Meld deg på HER.
 

DSOs tariffkonferanse finner sted 10.-11. april

DSO inviterer alle medlemmer innen tariffområdene for flyttbare innretninger på norsk sokkel (DSO og plattformsjefavtalen) til tariffkonferanse på Gardermoen 10.-11. april 2018.
Medlemmer og tillitsvalgte bes i god tid sende inn forslag til endinger i overenskomsten for flyttbare innretninger på norsk sokkel.
Meld deg på HER. (Dnmf har for tiden sekretariatet for DSO).
 

Løp med kollegaer!

Kom å bli med på vårens vakreste eventyr.
Norsk Sjøoffisersforbund gjentar fjorårssuksessen og stiller eget lag under årets Holmenkollstafett. Det er fortsatt noen ledige etapper.
– Det er det sosiale som står i høysetet. Etter løpet har vi en hyggelig sammenkomst, sier viseadministrerende direktør, Anders Hansson til Ukesinfo.
Meld deg på HER.
 

Nytt fra maritim næring

Jekker opp oljeinvesteringene.
Les mer HER.
Øker flåten med 32 rigger.
Les mer HER.
 
Ukesinfo sendes nå til alle medlemmer. Hvis du mot formodning IKKE ønsker å motta nyhetsbrevet som informerer om forbundets aktiviteter, vennligst send e-post til medlemsservice@sjooff.no