Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Ukesinfo - NSOFs nyhetsbrev

13.04.2018
Ukesinfo er Norsk Sjøoffisersforbunds ukentlige nyhetstjeneste til tillitsvalgte og medlemmer. Vanligvis sendes den ut hver fredag ettermiddag.
 
Ukesinfo 2018 fredag 22. juni.
 
 Berg argumenterer web.jpg
VANT FRAM: Norsk Sjøoffisersforbunds advokat Sigmund Z. Berg vant fram med sin argumentasjon i Hålogaland lagmannsrett.
 

Vant ankesak - får jobben på Hurtigruten tilbake

Kay-Trygve Johansen (52) får tilbake jobben som overstyrmann i Hurtigruten.
Det fastslår Hålogoland lagmannsrett i en fersk dom.
– Meget gledelig. Lagmannsretten har kommet til helt andre konklusjoner enn tingretten og Norsk Sjøoffisersforbunds medlem vant fram på alle punkter, sier advokat Sigmund Z. Berg (bildet), som førte saken på vegne av Johansen.
Lagmannsretten tilkjenner overstyrmannen saksomkostninger for begge rettssakene og han får også oppreisning og erstatning for tapt arbeidsfortjeneste. Totalbeløpet er 778.590 kroner.
Les mer HER.
 

Papirmølla går ut over sjøsikkerheten

En ny doktorgrad fra NTNU fastslår at en stadig voksende papirmølle skaper økt risiko til sjøs.
- Uvettig formalisert regelverk kan ødelegge for praktisk arbeid, sier Kristine Størkersen, forsker ved NTNU Samfunnsforskning.
- Norsk Sjøoffisersforbund deler Størkersens vurderinger. Det er et sammensatt problem, men mye av skylden må rederiene og Sjøfatsdirektoratet ta. Manglende fokus på rett bemanning er fremtredende i forhold til fatigue. Rederiene viser til godkjent bemanning fra Sjøfartsdirektoratet, men direktoratet hevder at bemanning ikke er deres ansvar. De fleste skip i dag opp til 5000 bruttotonn har kun sikkerhetsbemanning, noe som er et absolutt minimum, sier adm. dir., sjøkaptein sjøkaptein Hans Sande i en kommentar.
 

Viktig spørreundersøkelse for ferge- og lokalfart

Medlemmer som seiler i ferge- og lokalfart skal ha mottatt en spørreundersøkelse per e-post om krisehåndtering om bord. Det er viktig at flest mulig svarer for å gi forbundet solid dokumentasjon på «hvor skoen trykker». Hvis du ikke har mottatt spørreundersøkelsen kan du gjerne sende e-post til medlemsservice@sjooff.no så skal vi videreformidle lenke til undersøkelsen.
 

Gratisseminar om beredskapsøvelser

Norsk Sjøoffisersforbund har beredskapsavtale med Sjømannskirken. Dette innebærer blant annet at forbundets medlemmer kan delta på sjømannskirkens fagseminarer, som arrangeres en rekke steder langs kysten.
– På årets fagseminar gjør vi deltagerne bedre i stand til å planlegge, forberede og gjennomføre psykososiale beredskapsøvelser. Gjennom teori, praktiske øvelser og presentasjon av Sjømannskirkens erfaringer vil deltagerne få økt kunnskap og motivasjon til å holde slike øvelser. Dette er et praktisk seminar der målet er at du enkelt skal kunne omsette det du har lært til praksis og videreformidling i egen organisasjon, sier Martin Alvsvåg i Sjømannskirkens beredskapsavdeling.
Les mer og meld deg på HER.
 
 
 1 Bryggen i Bergen web.jpg
VELKOMMEN TIL BERGEN. Foto: Robin Strand.
 

Hold av landsmøtedatoen 22. september

Norsk Sjøoffisersforbunds 15. landsmøte går av stabelen på Scandic Bergen City lørdag 22. september. Det åpnes for påmelding så snart detaljer rundt programmet er klare på forsommeren.  Husk at landsmøtet er åpent for alle medlemmer; hold av datoen allerede nå!
 

… og andre viktige kursdatoer

Dato for følende kurs er nå fastsatt:
Tariffkonferanse utenriks
2.-4. oktober om bord på Color Line.
 
Regelverkskurs
23.-25. oktober om bord på Color Line.
Meld deg på HER.
 
Skipsførers ansvar
30.-31. oktober i Maritimt Hus.
Meld deg på HER.
 
TV-kurs/SKU-samling
Kurs for tillitsvalgte 27.-30. november i Maritimt Hus og om bord på Color Line. Studentkontaktutvalget (SKU) deltar 28.-30. november.
Meld deg på HER.
 
ML 0518 web.jpg

Ny Maritim Logg i trykken

Sommerutgaven av Maritim Logg er nå trykket og på vei til din postkasse.
 

Nytt fra maritim næring

Fortsatt mye olje og gass igjen.
Les mer HER.
 
– Tildeling av nytt leteareal er en forutsetning for å nå målene i petroleumspolitikken. Gjennom 24. konsesjonsrunde får vi utforsket mer av vårt lovende leteareal i nord og dermed lagt til rette for at nye funn blir gjort, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp).
Les mer HER.
 
Om personvern og medlemskap: Ved å være medlem i Norsk Sjøoffisersforbund samtykker du til vår behandling av dine personopplysninger i samsvar med gjeldende lovverk. Vi bruker personopplysninger du har oppgitt for å kunne gi deg de tjenestene du har registrert deg for, de forsikringene som følger av medlemsforholdet og for å kunne gi deg informasjon om de rettigheter og fordeler du har som medlem. Les vår personvernerklæring her. Send oss en e-post dersom du ikke ønsker å motta medlemskapsinformasjon og nyheter gjennom «Ukesinfo».