Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Ukesinfo - NSOFs nyhetsbrev

13.04.2018
Ukesinfo er Norsk Sjøoffisersforbunds ukentlige nyhetstjeneste til tillitsvalgte og medlemmer. Vanligvis sendes den ut hver fredag ettermiddag.
 
Ukesinfo 30 fredag 17. august.
 jens folland Arendal web.jpg
Maritim politikk på dagsorden
Like sikkert som at høsten nå er på vei, er det at det som kan krype og gå av politikere og samfunnsaktører samler seg i en liten by på Sørlandet i midten av august.
NSOF har også i år vært representert under den politisk viktige Arendalsuka. I løpet av uka har det vært debatter om alt fra viktigheten av maritim kompetanse til utflagging og havmiljø.
I tillegg har NSOF også deltatt på både formelle og uformelle møter med politikere og andre potensielle alliansepartnere for forbundets arbeid fremover.
- Vi ser en økende forståelse fra politikere og andre samfunnsaktører om viktigheten av den norske maritime kompetansen og norske sjøfolk. Dette lover godt for fremtiden, oppsummerer Jens Folland (bildet). Han har akkurat tiltrådt stillingen som seniorrådgiver for politikk, myndighetskontakt og kommunikasjon.
 
menonvideo_thumbnail web.jpg
Se film på www.facebook.com/sjooff.
 

Delta i spørreundersøkelse om karriereveier

Menon Economics gjennomfører, på vegne av Norsk Sjøoffisersforbund, en kartlegging av sjøfolks karriereveier til sjøs og på land. I den forbindelse sender vi neste uke ut en spørreundersøkelse til medlemmer i Norsk Sjøoffisersforbund, Norsk Sjømannsforbund og Det norske Maskinistforbundet.
 
Hensikten med undersøkelsen er å kartlegge sjøfolks karriereveier og å analysere betydningen av operativ maritim kompetanse i den maritime klyngen – ikke bare om bord på skipene, men også når de går i land.
Tilgang til norske sjøfolk er av avgjørende betydning for at Norge skal lykkes som en maritim nasjon også i fremtiden, og vi håper at du har muligheten til bidra til å belyse dette ved å svare på denne undersøkelsen.
 

Ønsker tilbakemeldinger på anbefalte ruter

I prosjektet Ruter og ruteinformasjon for havner i Oslofjorden har Kystverket etablert 51 kvalitetssikrede ruter. Nå ønsker de tilbakemeldinger fra medlemmer i Norsk Sjøoffisersforbund.
– Vi vil formidle anbefalte ruter i Oslofjorden i første omgang. Dersom pilotprosjektet blir vellykket er det meningen at vi skal foreta samme kartlegging kysten rundt. Det er derfor det er så viktig at navigatører gir oss tilbakemeldinger så raskt som mulig, sier senioringeniør John Morten Klingsheim.
Les mer HER.


Påmeldingsfrist for landsmøtet 24. august!
 1 Bryggen i Bergen web.jpg
VELKOMMEN TIL BERGEN. Foto: Robin Strand.
 
Norsk Sjøoffisersforbunds 15. landsmøte går av stabelen på Scandic Bergen City lørdag 22. september. NB: Påmeldingsfrist er fra hotellets side satt til 24. august!
Landsmøtedagen åpnes med et fagseminar med spennende foredragsholdere. Hovedtema her er «Fremtidsutsikter»; konjunkturer, kompetansehevning og digitalisering.
Alle forbundets medlemmer kan delta på landsmøtet. Til landsmøtemiddagen er ledsagere også invitert. Vi har reservert et stort antall rom på Scandic Bergen City, til en god pris.  Kommer du langveisfra, kan du også søke om reisestipend.  Les mer og meld deg på!
 

Bruk din stemme i styrevalget

Kjære medlem, bruk din stemme og vær med på å påvirke forbundets arbeid!
Forbundets styre velges direkte av medlemmene over stemmeseddel. Alle medlemmer skal ha mottatt stemmemateriell for styrevalget 2018 på e-post eller gjennom ordinær post til sin hjemmeadresse. Er du registrert med e-post hos Norsk Sjøoffisersforbund, får du ikke stemmemateriell på papir! Sammen med materiellet vil det også være en presentasjon av styrekandidatene. Det skal velges syv medlemmer til styret.
Din stemme må være mottatt innen fredag 14. september. Resultatet blir presentert på landsmøtet 22. september.
Du kan også se presentasjon av styrekandidater HER.
 

Andre viktige datoer til høsten

I tillegg til landsmøtet er det viktig å merke seg følgende datoer for høstens kurs og konferanser:
 
 
Tariffkonferanse utenriks: 2.-4. oktober om bord på Color Line.
 
Regelverkskurs: 23.-25. oktober om bord på Color Line. Kurset er fulltegnet, men det er mulig å sette seg på venteliste.
 
Skipsførers ansvar: 30.-31. oktober i Maritimt Hus. Også dette kurset er fulltegnet, men du kan selvfølgelig sette deg på venteliste også her.
 
TV-kurs/SKU-samling for tillitsvalgte: 27.-30. november i Maritimt Hus og om bord på Color Line. Studentkontaktutvalget (SKU) deltar 28.-30. november.

 

Skipsbesøk i Kristiansund N

Avdelingsleder Bernhard Lie-Nielsen er på skipsbesøk i Kristiansund-området i neste uke. Han kan nås på mobil 959 23 757.
 
 

Nytt fra maritim næring

Gylne tider for oppdrettsnæringen.
Les mer HER.
 
Skip kan erstatte 4.500 vogntog med fisk uten å bruke mer tid.
Les mer HER.
 
Om personvern og medlemskap: Ved å være medlem i Norsk Sjøoffisersforbund samtykker du til vår behandling av dine personopplysninger i samsvar med gjeldende lovverk. Vi bruker personopplysninger du har oppgitt for å kunne gi deg de tjenestene du har registrert deg for, de forsikringene som følger av medlemsforholdet og for å kunne gi deg informasjon om de rettigheter og fordeler du har som medlem. Les vår personvernerklæring her. Send oss en e-post dersom du ikke ønsker å motta medlemskapsinformasjon og nyheter gjennom «Ukesinfo».