Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Kursmeny 2015

01.03.2015

I januar ble de fleste kurs og arrangementer for medlemmer gjennom året fastlagt.

​​tvkonf 14.bmp

 VIDEREGÅENDE: Deltakerne på fjorårets videregående tillitsvalgtskurs.

 

Det arrangeres DSO-tillitsvalgtkonferanse på Kielferga allerede 3.-5. mars. På dagsorden står både tariff, hovedavtalen og den alvorlige situasjonen som er oppstått i oljevirksomheten.

I samme båt
Deretter gjentar de tre sjømannsorganisasjonene fjorårets suksess og arrangerer felles fraktefartkonferanse 16.-18. mars. Også her er Kielferga arena. Eksterne og interne foredragsholdere vil blant annet ta for seg status sertifikatkrav for båter under 15 meter og bruk av hydroperoxid. Det blir også satt av tid slik at de tre forbundene kan få synspunkter og innspill fra medlemmene direkte.

Gjennomgang av «mappa»
Så er det tid for grunnleggende tillitsvalgtskurs 21. og 22. april i Maritimt Hus i Oslo. Programmet blir en gjennomgang av tillitsvalgtsmappa og dermed en grunnleggende opplæring i det å være tillitsvalgt for medlemmer av Norsk Sjøoffisersforbund. Kurset er lagt opp for å dekke de behov for kunnskap en tillitsvalgt har i sitt verv. Men kurset er også åpent for medlemmer som kan tenke seg å stille til valg som tillitsvalgt. Dette kurset følges av en mer generell tillitsvalgtskonferanse på Kielferga 5.-7. mai.
 
Mer å glede seg til
Det jobbes også med egen konferanse for tillitsvalgte i ferge- og lokalfart på Gardermoen til 23. - 24. mars. Hovedtema her blir fastlønn. Få innblikk i hvordan regelverk blir til i forbundets kurs 21. og 22. oktober i Maritimt Hus i Oslo. Det meste av norsk maritimt regelverk baserer seg på internasjonalt regelverk utviklet av den Internasjonale Maritime Organisasjon (IMO). Det som besluttes av IMO gjøres så til norske lover og forskrifter.  På kurset vil man lære om hvordan IMO er organisert, hvordan regelverk utvikles i IMO, og om hvordan norsk lov- og regelverk etableres. Det vil også fokuseres på hvordan man kan påvirke utarbeidelsen av regelverket. I tillegg til dette vil skipsførerens ansvar og myndighet bli gjennomgått. Videregående tillitsvalgtskurs 10. til 12. november på Kielferga. Her blir det lagt stor vekt på jus og forhandlingsteknikk. Det kreves ikke at en først har deltatt på det grunnleggende tillitsvalgtskurset. Kurset er lagt opp for å dekke de behov for kunnskap en tillitsvalgt har i sitt verv. Men også dette kurset er åpent for medlemmer som kan tenke seg å stille til valg som tillitsvalgt.
 
Sjøoffiserskonferansen 2015   
il slutt, selve rosinen i pølsa: Sjøoffiserskonferansen 2015. Den går av stabelen i Bergen 14.-15. oktober. De to tidligere konferansene har scoret meget høyt blant medlemmene. Norsk Sjøoffisersforbund lover også i år faglig påfyll fra et vidt spekter av foredragsholdere kombinert med kollegatreff og nettverksbygging.